Jukuki

Jukuki (spreek uit als: ‘Jukoki’); Vechtsporttrainingen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. JuKuKi is een combinatie van Judo, Kung Fu en Kickboksen. De trainingen worden gegeven door drie trainers met elk hun specialisme in één van de drie vechtsportdisciplines. Binnen Jukuki komen alle belangrijke elementen van vechtsport aan bod: Plezier, Respect, Samenwerking, Beheersing, Uithoudingsvermogen en Kracht.

Plezier
Plezier beleven en ervaren stimuleert en motiveert je tot het beoefenen van een sport. In alle lessen staat plezier daarom voorop en worden er door enthousiaste trainers veel spelvormen aangeboden om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen. We maken hierin graag gebruik van de inbreng en fantasie van de kinderen zelf. Verder streven we ernaar bepaalde aangeleerde vaardigheden (denk aan trappen, stoten, worpen of andere technieken) na verloop van tijd in een spelcircuitvorm met teams te laten terugkomen.

Respect
Respect is één van de fundamenten binnen de filosofie van de vechtsport. Respect voor jezelf, anderen, de sport met haar regels en het materiaal staan centraal binnen Jukuki. Dit respect vertaalt zich in het (be)groeten bij het aantreden en verlaten van de zaal of mat, het hanteren van fatsoenlijk taalgebruik en het gebruik van de materialen zoals het bedoeld is. Bovendien is het toepassen van geleerde vechttechnieken alleen tijdens het beoefenen van Jukuki toegestaan; nooit daarbuiten.

Samenwerken
Bij individuele sporten is het leren samenwerken van essentieel belang om je eigen prestatie te kunnen verbeteren. Bovendien ben je in de vechtsport afhankelijk van je tegenstander, waardoor een vorm van samenwerking altijd vereist is om de sport te kunnen uitvoeren, zowel op trainings- als wedstrijdniveau. Samenwerking is binnen Jukuki opgenomen in het puntenwaarderingssysteem.

Beheersing
Controle en beheersing over jezelf; mentaal en fysiek zorgen ervoor dat je de technieken binnen Jukuki beter onder de knie krijgt, jezelf ‘steviger’ maakt en je meer grip zal krijgen op je omgeving. Binnen Jukuki wordt gebruik gemaakt van zowel fysieke als mentale vormen vanuit de Chinese vechtkunst om de bewustwording en daarmee de beheersing te bevorderen.

Uithoudingsvermogen & Kracht
Binnen Jukuki is een goed fysiek en mentaal uithoudingsvermogen en kracht belangrijk voor een gezonde geest en een gezond lichaam. Binnen de trainingen streven wij ernaar een ieder zijn grenzen te laten verleggen op zijn of haar eigen niveau.

Kosten
De contributie voor Jukuki bedraagt €30,- per maand. Het bedrag dient voor de 1e van elke maand overgemaakt te zijn.
Verder is er een eenmalig bijdrage van € 20,- voor een judopak met witte band.

Wanneer
Op woensdag van 17.00-18.00 uur m.u.v. de schoolvakanties.

Locatie
De lessen vinden plaats in de kleine zaal van Scharlakenhof aan de Geertsemaweg 3 in Haren

Extra Informatie
Visie op sport door Van der Helm Trainingen:

Kinderen zijn van jongs af aan aan het leren. Het leren van motorische vaardigheden is daar onderdeel van. Ik werk al jaren in de fysiotherapie en zie erg veel patiënten met fysieke klachten gerelateerd aan het houdings- en bewegingsapparaat. Revalidatie bestaat veelal uit het vernieuwen van vaardigheden van dit houdings- en bewegingsapparaat.

Het hebben van de juiste houding en de juiste manier van het motorisch bewegen worden gevormd in de jeugd. Sporten heeft daarop een zeer positieve uitwerking.

Sporten geeft kinderen ook de kans nieuwe vaardigheden te ontwikkelen die ze kunnen gebruiken in de toekomst. Ook helpt het bij het vormen van een positief zelfbeeld.

Niet alleen is sporten goed voor de motorische groei van uw kind. Ook voor de mentale en fysieke weerbaarheid van uw kind is sporten goed. Jukuki leent zich goed voor het versterken van het zelfvertrouwen en het overkomen van obstakels. Ze leren grenzen kennen en verleggen.